Biofeedback terapija

Biofeedback je sodobna naprava, s katero lahko nadziramo avtonomni živčni sistem, ključen za obvladovanje vsakdanjih izzivov.

Je povezava med Vašimi telesnimi signali in psihofizičnim ravnovesjem in prav ta povezava je v današnjem svetu, kjer smo nenehno izpostavljeni stresu, ključnega pomena za ohranjanje zdravja.

NAROČI SE NA TERAPIJO

Osnovne informacije

Statistični podatki razkrivajo, da več kot 75% izostankov z dela in skoraj 90% obiskov pri zdravniku izhaja iz stresa.

Kot odgovor na to problematiko se Biofeedback terapija ponuja kot izjemno učinkovita metoda, ki preko spremljanja telesnih signalov omogoča obvladovanje stresnih situacij in prispeva k vzpostavitvi psihofizičnega ravnovesja.

Omogoča nam vpogled v stanje Vašega organizma s pomočjo merjenja telesne temperature, krvnega tlaka in drugih vitalnih znakov. Ta proces Vam omogoča, da prepoznate stres in naučite nadzirati svoje telesne odzive na stresne situacije.

Področja uporabe

Biofeedback omogoča opazovanje, kako misli, mentalne podobe in okoljski dejavniki vplivajo na telesne reakcije. S spremljanjem teh odzivov se posameznik uči obvladovati stresne situacije in izboljšuje svoje splošno počutje. Metoda je naravna, telesu prijazna in omogoča trajno obvladovanje telesnih funkcij.

Področja uporabe Biofeedbacka:

  • Hiperaktivnostna motnja (ADHD),
  • Težave s koncentracijo,
  • Slabo odzivanje telesa na stres,
  • Potreba po izboljšanju psihofizičnega delovanja telesa,
  • Potreba po boljšem doseganju ciljev – javno nastopanje, šport,
  • Obvladovanje anksioznosti.
NAROČI SE NA TERAPIJO

Kako deluje?

Biofeedback terapija vključuje postavitev senzorjev na telo, ki merijo funkcije, kot so srčni utrip, krvni tlak, napetost mišic, dihanje in telesna temperatura. Pridobljeni podatki se nato prikažejo na zaslonu v obliki vizualne ali zvočne informacije.

Med terapijo se posameznik uči sproščanja s pomočjo teh informacij, po terapiji pa posameznik v domačem okolju, za namen sproščanja in meditacije, uporablja na terapiji ustvarjene in njemu prilagojene individualne binauralne frekvence.

Pogosta vprašanja

Preverite odgovore na najpogostejša vprašanja s področja funkcionalne medicine.

Niste našli odgovora na Vaše vprašanje?
Vprašajte nas karkoli in odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.

    Kaj je Biofeedback terapija?

    Biofeedback terapija je metoda, ki omogoča spremljanje telesnih signalov, kot so srčni utrip, krvni tlak in temperatura, ter uči posameznike obvladovati stresne situacije.

    Kako deluje Biofeedback terapija?

    Med terapijo se na Vaše telo namestijo senzorji, ki merijo različne telesne funkcije. Pridobljeni podatki se nato prikazujejo na monitorju, kar Vam omogoča vizualno ali zvočno povratno informacijo o Vaših telesnih odzivih. 

    Koliko časa traja Biofeedback terapija?

    Biofeedback terapija običajno traja 60 minut, pri čemer se število terapij prilagodi posameznikovemu stanju. Pridobljene veščine se nato aplicirajo v vsakdanje življenje, brez potrebe po stalni pomoči naprave.

     Število terapij na teden in njihova dolžina sta odvisna od posameznikovega stanja.

    Kaj je avtonomni živčni sistem in zakaj je pomemben?

    Avtonomni živčni sistem nadzoruje telesne funkcije, kot so srčni utrip, dihanje in prebava. Biofeedback terapija omogoča nadzor nad tem sistemom, kar je ključno za obvladovanje vsakdanjega stresa.

    Kako Biofeedback terapija vpliva na vsakdanje življenje?

    S pomočjo Biofeedback terapije lahko pridobljene veščine uporabljate v vsakdanjem življenju. Naučite se obvladovati telesne funkcije in sproščanja v stresnih situacijah, saj Vam z Biofeedback metodo ustvarimo prilagojene individualne binauralne frekvence, ki jih lahko uporabljate doma za sproščanje ali meditacijo.

    Ali je Biofeedback terapija primerna za vsakogar?

    Da, Biofeedback terapija je naravna in telesu prijazna metoda, primerna za ljudi vseh starosti. Uporabljajo jo lahko tako posamezniki, kot tudi športniki in glasbeniki za izboljšanje rezultatov in obvladovanje anksioznosti.

    Koliko časa traja, da opazite rezultate Biofeedback terapije?

    Čas, potreben za opazne rezultate, je odvisen od posameznika. Redno izvajanje in uporaba pridobljenih veščin v vsakdanjem življenju lahko privede do trajnih pozitivnih sprememb.

    Najnovejše objave

    Vrste terapij

    Vibrium, vrhunski center celostnega zdravljenja in funkcionalne medicine, ponuja širok spekter zdravstvenih storitev, vključno s 5 različnimi diagnostičnimi preiskavami in 11 različnimi terapijami, namenjenimi učinkovitemu obvladovanju številnih bolezenskih stanj.
    Niste prepričani, katero terapijo izbrati?
    Pišite nam, z veseljem Vam bomo pomagali izbrati najbolj ustrezno možnost.

    Bioresonanca

    Medicinska termografija

    Hiperbarična kisikova terapija

    Terapija celične regulacije

    Biofeedback terapija

    Terapija z dušikovim oksidom

    Pulzna papimi terapija

    Klinična hipnoterapija

    Nevronska stimulacija

    Ionska očiščevalna kopel

    Foto plazemska terapija

    Terapija z molekularnim vodikom

    Terapija z molekularnim vodikom