Zdravje otrok

Tudi otroci s simptomi in ponavljajočimi se zdravstvenimi težavami izražajo globlja neravnovesja v njihovem telesu. V Vibrium centru za zdravje in dobro počutje otrok skrbimo z celovitimi pristopi funkcionalne medicine vse od rojstva naprej. Za odkrivanje neravnovesij, ki povzročajo ponavljajoče zdravstvene težave Vaših otrok, uporabljamo inovativne tehnologije in terapevtske pristope.

Zaupajte nam in ugotovite vzroke ponavljajočih se okužb, alergij, dermatitisa in drugih pediatričnih zdravstvenih težav, ki pestijo Vaše najmlajše.

NAROČI SE NA PREGLED

ADHD

Motnja pomanjkanja pozornosti/hiperaktivnost (ADHD) je več kot izziv s koncentracijo. Gre za nevrobiološko stanje, ki lahko pomembno vpliva na vsakodnevne aktivnosti in interakcije posameznika. Za ADHD, ki se običajno kaže že v otroštvu in se pogosto prenese v odraslo dobo, je značilen vzorec nepozornosti, hiperaktivnosti in impulzivnosti.

Pomembno je vedeti, da ADHD ni pokazatelj posameznikovega truda, inteligence ali želja. Zahteva empatično razumevanje in celosten pristop, ki obravnava njegovo kompleksnost.

Načrt ukrepanja

Naši multidisciplinarni pristopi nam omogočajo, da hitro določimo psihološke, čustvene in fiziološke dejavnike, ki prispevajo k ADHD, ter nudimo individualiziran pristop pri ponovni vzpostavitvi ravnovesja.

Za največjo uspešnost obvladovanja ADHD se poslužujemo nabora individualiziranih terapij, vključno z:

  • Biofeedback oceno in terapijo – ta inovativna metoda omogoča neinvazivno diagnostiko in terapijo, namenjeno izboljšanju duševnega in čustvenega ravnovesja z uporabo bineuralnih frekvenc,
  • Testiranje mikrobioma (os črevesje-možgani),
  • Prehransko svetovanje,
  • Načrt za spremembo življenjskega sloga,
  • Psihoterapija,
  • Klinično hipnoterapija,
  • Tehnike za sproščanje telesa in uma – joga in meditacija.
NAROČI SE NA ZDRAVLJENJE

Dermatitis

Dermatitis zajema vrsto stanj, ki povzročijo vnetje kože in ustvarjajo plast rdečih, srbečih in včasih mehurjastih sprememb.

Čeprav so ti znaki očitni na površini, pogosto odražajo globlja notranja neravnovesja ali alergijske reakcije.

Odpravljanje težav dermatitisa

Naj težave s kožo ne definirajo Vašega življenja. S pravim pristopom in podporo lahko vrnete svoje telo v ravnovesje. V Vibriumu pristopamo k dermatitisu s perspektive funkcionalne medicine, ki gleda onkraj simptomov in razume temeljne vzroke dermatitisa. Zagotavljamo Vam:

  • Celostni pregled telesnega stanja – za odkrivanje skritih sprožilcev Vaših alergij.
  • Individualiziran načrt zdravljenja – upošteva edinstveno strukturo Vašega telesa in življenjskega sloga.
  • Holistična obravnava –  vključevanje sprememb prehrane, okoljskih dejavnikov in življenjskega sloga za preprečevanje in zmanjšanje simptomov alergij.
  • Inovativne terapije – uporaba najnovejših terapevtskih pristopov pri zdravljenju in preprečevanju alergij.
NAROČI SE NA ZDRAVLJENJE

Alergije

Alergije so prekomerne reakcije imunskega sistema na snovi, ki so običajno neškodljive, kot so cvetni prah, pršice, hrana ali zdravila. Te snovi imenujemo alergeni.

Simptomi alergij se lahko razlikujejo glede na alergen in vključujejo kihanje, srbenje, izcedek iz nosu, solzenje oči, kožni izpuščaji, otekanje, težave z dihanjem, bolečine v trebuhu, bruhanje in drisko.

Kaj povzroča alergije?

Alergije so posledice interakcije med genetskimi predispozicijami in okoljskimi dejavniki. Alergene, kot so cvetni prah, pršice, živalska dlaka, plesni, nekatera živila, piki insektov in zdravila, v tem primeru obravnavamo kot sprožilce imunskega odziva. Vnetja, prehranske pomanjkljivosti, črevesna disbioza in izpostavljenost toksinom lahko dodatno prispevajo k razvoju alergij. Poudarek je tudi na zdravju črevesja, saj je črevesna pregradna funkcija pomembna pri preprečevanju prekomerne imunološke odzivnosti. Zdrav način življenja in prehrana, bogata z antioksidanti, lahko zmanjšata občutljivost na alergene.

Kako se alergije zdravijo?

Obravnava alergij zahteva celostni pristop, ki vključuje identifikacijo in odpravo sprožilcev, izboljšanje prehrane, razstrupljanje telesa ter podporo imunskemu sistemu. Po potrebi se dodajano prehranska dopolnila ter zdravila, ki pomagajo zmanjšati vnetja in uravnavati imunski odziv. Pomembno je tudi izboljšanje zdravja črevesja, saj zdrava črevesna mikroflora podpira boljši imunski odziv. Cilj je obravnavati osnovne vzroke in ne le simptomov.

Kako lahko preprečim alergijske reakcije?

Preprečevanje alergijskih reakcij s stališča funkcionalne medicine vključuje izogibanje znanim alergenom in uporabo zaščitnih ukrepov, kot je nošenje mask v sezoni cvetnega prahu. Pomembno je vzdrževanje čistega doma brez pršic in plesni ter pravilna prilagoditev prehrane pri alergijah na hrano. Krepitev imunskega sistema z zdravo prehrano, bogato z antioksidanti, in uporabo probiotikov za izboljšanje črevesne mikrobiote je ključnega pomena. Razstrupljanje telesa in zmanjšanje izpostavljenosti okoljskim toksinom lahko prav tako pomembno zmanjšata tveganje za alergijske reakcije. Redna telesna aktivnost in tehnike sproščanja prispevajo k splošnemu zdravju in zmanjšanju občutljivosti na alergene.

Kakšna je razlika med alergijo in intoleranco?

Po nekaterih terapijah lahko občutite stranske učinke, kot so utrujenost, povečana žeja ali pospešena prebava, saj so razstrupljevalni in izločevalni procesi energetsko zahtevni za telo. O vseh možnih stranskih učinkih Vas predhodno seznanimo in za Vas po potrebi pripravimo tudi postterapevtske usmeritve. 

Kakšne so usmeritve ravnanja po izvedenih terapijah?

Alergija je imunski odziv telesa na specifičen alergen, ki lahko povzroči resne in življenjsko nevarne reakcije, kot so anafilaksija, izpuščaji in otekanje. Intoleranca pa je neimunski odziv telesa na določeno snov, pogosto hrano, in običajno povzroča manj resne simptome, kot so prebavne težave, napihnjenost in driska. Pri obeh pomembno identificirati in odpraviti sprožilce ter izboljšati splošno zdravje prebavnega sistema. Intoleranca se pogosto povezuje s pomanjkanjem določenih encimov ali preobčutljivostjo na aditive v hrani, medtem ko alergija vključuje prekomerni imunski odziv na neškodljive snovi.

Načrt ukrepanja

V Vibriumu pristopamo k alergijam s perspektive funkcionalne medicine, ki gleda onkraj simptomov in razume temeljne vzroke vaših alergijskih reakcij. Zagotavljamo Vam:

  • Celostni pregled telesnega stanja – za odkrivanje skritih sprožilcev Vaših alergij.
  • Individualiziran načrt zdravljenja – upošteva edinstveno strukturo Vašega telesa in življenjskega sloga.
  • Holistična obravnava – vključevanje sprememb prehrane, okoljskih dejavnikov in življenjskega sloga za preprečevanje in zmanjšanje simptomov alergij.
  • Inovativne terapije – uporaba najnovejših terapevtskih pristopov pri zdravljenju in preprečevanju alergij.
NAROČI SE NA ZDRAVLJENJE

Pogosta vprašanja

Preverite odgovore na najpogostejša vprašanja s področja funkcionalne medicine.

Niste našli odgovora na Vaše vprašanje?
Vprašajte nas karkoli in odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.

    Zakaj bi se sploh odločil za Vibrium?

    Ker razumemo, da je vsak posameznik edinstven in zato za Vas oblikujemo terapevtski načrt, ki je popolnoma prilagojen Vašem zdravstvenem stanju. Posamezniku prilagojena obravnava vpliva na pristop k preventivi, postavljanju diagnoze in izbiri terapije. S takšnim pristopom pridobimo številne podatke, ki nam povedo več o karakteristikah Vašega zdravstvenega stanja. Zdravljenja teh se lotimo celostno in ne le simptomatsko.

    Kaj je funkcionalna medicina?

    Funkcionalna medicina temelji na najnovejših kliničnih raziskavah in si prizadeva za obnovo delovanja telesnih sistemov in povrnitev zdravja. Ključno orodje za doseganje teh ciljev so prehranski in življenjski pristopi, ob tem pa se upošteva tudi genetiko in okoljske dejavnike, ki imajo lahko pomemben vpliv na zdravstveno stanje.

    Kako se funkcionalna medicina razlikuje od konvencionalne medicine?

    Naše stranke pogosto sprašujejo: “V čem se razlikujete od konvencionalne medicine?” ali “Zakaj naj izberem zdravnika funkcionalne medicine namesto konvencionalnega zdravnika?” Kaj spregledajo konvencionalni zdravniki, zlasti ob dejstvu, da znanost in raziskave nenehno napredujejo na različnih področjih?

    Poglejmo primer: Če ste vpleteni v prometno nesrečo ali potrebujete operacijo možganov, ni primeren čas za obisk zdravnika funkcionalne medicine. V takih situacijah je jasno, da je konvencionalna medicina dosegla izjemne uspehe z revolucionarnimi odkritji, ki rešujejo življenja. Ko pa govorimo o kroničnih boleznih, konvencionalna medicina pogosto uporablja standardizirane metode in zdravila, ki lahko v nekaterih primerih prinašajo omejene rezultate in lahko povzročajo neželene učinke.

    Vas lahko obiščem tudi osebno?

    Vsekakor. Da pa bi se izognili čakanju, Vas prijazno prosimo, da se pred obiskom naročite. Za naročanje nas lahko pokličete na številko 041 972 777 ali nam pišete na info@vibrium.si. Veselimo se Vašega obiska!

    Kako opravljate diagnostiko?

    Nudimo Vam širok nabor terapevtskih pristopov, prilagojenih Vašim individualnim potrebam. Naša izkušena ekipa strokovnjakov uporablja napredne diagnostične tehnologije in terapevtske pristope ter se osredotoča na odkrivanje in obravnavanje osnovnih vzrokov Vaših zdravstvenih stanj. Pri nas ste lahko deležni diagnostičnega pregleda, bioresonančne diagnostike, analize mineralov in toksinov, analize črevesnega mikrobioma ali opravite potrebne laboratorijske preiskave v našem bližnjem partnerskem laboratoriju.

    Kdo je dr. Simona Korenčan?

    Dr. Simona Korenčan kot ustanoviteljica centra, je svoje dolgoletne izkušnje na področju uradne in komplementarne medicine pridobivala doma in v tujini ter jih implementirala v svoje vsakdanje delo.

    Kljub izobrazbi iz klasične medicine, je že od nekdaj zagovornica zdravega načina življenja ter naravnih in drugih alternativnih pristopov zdravljenja, ki so za razliko od uradne medicine bolj nežni in prijaznejši do telesa. Med specializacijo na pediatriji je začela raziskovati področje alternativnih načinov zdravljenja, pozitivna izkušnja z uporabo bioresonance in homeopatije po rojstvu njene hčerke pa jo je v celoti usmerila na področje komplementarne medicine. Pristop odstranjevanja vzrokov za nastalo bolezensko stanje ji je bil namreč mnogo bližje od lajšanja simptomov z zdravili. Vendar pa kot zdravnica uradne medicine še zdaleč ni nasprotnik zdravil in kot svojo glavno prednost izpostavlja prav povezovanje znanja iz obeh medicinskih praks – uradne in komplementarne medicine, ker ji prav ta način omogoča doseganje najboljših rezultatov pri zdravljenju.

    Katero terapijo priporočate?

    Izbira terapije je odvisna od Vašega zdravstvenega stanja. Pobrskajte med široko paleto predstavljenih zdravstvenih stanj, ki jih uspešno zdravimo ali pa se na nas obrnite z vprašanjem in predlagali Vam bomo najustreznejšo terapijo.

    Najnovejše objave

    Vrste terapij

    Vibrium, vrhunski center celostnega zdravljenja in funkcionalne medicine, ponuja širok spekter zdravstvenih storitev, vključno s 5 različnimi diagnostičnimi preiskavami in 11 različnimi terapijami, namenjenimi učinkovitemu obvladovanju številnih bolezenskih stanj.
    Niste prepričani, katero terapijo izbrati?
    Pišite nam, z veseljem Vam bomo pomagali izbrati najbolj ustrezno možnost.

    Bioresonanca

    Medicinska termografija

    Hiperbarična kisikova terapija

    Terapija celične regulacije

    Biofeedback terapija

    Terapija z dušikovim oksidom

    Pulzna papimi terapija

    Klinična hipnoterapija

    Nevronska stimulacija

    Ionska očiščevalna kopel

    Foto plazemska terapija

    Terapija z molekularnim vodikom

    Terapija z molekularnim vodikom