Srčno – žilna obolenja

Srčno-žilna obolenja so vodilni vzrok smrti po vsem svetu in vključujejo bolezni, kot so koronarna bolezen srca, srčni infarkt, možganska kap in hipertenzija. Ta obolenja so pogosto posledica kombinacije dejavnikov tveganja, vključno z nezdravim življenjskim slogom (prekomerna telesna teža, slaba prehrana, pomanjkanje telesne aktivnosti, kajenje), genetsko predispozicijo in drugimi zdravstvenimi stanji, kot sta diabetes in visok krvni tlak.

NAROČI SE NA PREGLED

Krvni tlak in zdravje srca

Povišan krvni tlak ali hipertenzija je pogosto označen kot “tihi morilec”, saj običajno dolgo časa nima simptomov.

Visok krvni tlak močno poveča tveganje za bolezni srca in možgansko kap, ki sta vodilna vzroka smrti na svetu.

Pojavi se, ko je sila pritiska vaše krvi na stene krvnih žil stalno previsoka, kar lahko obremeni srce in poškoduje krvne žile, kar povzroči srčni infarkt, možgansko kap in mnoge druge nevarnosti za zdravje.

Kaj je krvni tlak?

Krvni tlak je sila, s katero kri pritiska proti stenam arterij med srčnim utripom in sprostitvijo srca.

Kako merimo krvni tlak?

Krvni tlak se meri s pomočjo stetoskopa in manšete za merjenje tlaka. Običajno se izraža s dvema številkama: sistolični tlak (ko srce bije) in diastolični tlak (ko srce počiva).

Kakšni so zdravi ravni krvnega tlaka?

Zdravi krvni tlak običajno merimo kot manj kot 120/80 mmHg. Vrednosti med 120/80 mmHg in 139/89 mmHg se štejejo za predhipertenzijo, nad 140/90 mmHg pa za visok krvni tlak.

Kako lahko nadzorujem svoj krvni tlak?

Krvni tlak lahko nadzorujete s spremljanjem prehrane (z manj soli in več zelenjave), redno telesno aktivnostjo, omejevanjem uživanja alkohola, prenehanjem kajenja in upravljanjem s stresom.

Kakšni so simptomi visokega krvnega tlaka?

Visok krvni tlak je pogosto tihi ubijalec in lahko nima očitnih simptomov. V nekaterih primerih pa lahko povzroči glavobole, omotico, zmedenost, težave s srcem, utrujenost in težave s vidom.

Kateri so dejavniki tveganja za visok krvni tlak?

Dejavniki tveganja za visok krvni tlak vključujejo starost, dednost, prekomerno uživanje soli, nezdravo prehrano, pomanjkanje telesne aktivnosti, prekomerno telesno težo, kajenje, visok holesterol in visok stres.

Kako lahko preprečim težave s srcem?

Težave s srcem lahko preprečite z zdravim življenjskim slogom, vključno z uravnoteženo prehrano, redno telesno vadbo, omejevanjem stresa, prenehanjem kajenja, zdravim spanjem in rednimi zdravniškimi pregledi.

Kakšna hrana je dobra za zdravje srca?

Hrana, ki je dobra za zdravje srca, vključuje zelenjavo, sadje, polnozrnata živila, ribe, oreščke, semena, zdrave maščobe (npr. olivno olje) in beljakovine z nizko vsebnostjo maščob.

Načrt ukrepanja

V Vibrium centru se zavedamo pomembnosti zdravja srca in ključne vloge, ki jo ima uravnavanje krvnega tlaka pri Vašem splošnem dobrem počutju. Naš pristop vključuje:

  • Podroben pregled – z uporabo najsodobnejše diagnostike analiziramo vsa osnovna neravnovesja, ki bi lahko prispevala k visokemu krvnemu tlaku.
  • Prilagojene načrte zdravljenja – naše terapije niso enake za vse; upoštevamo Vaše edinstvene okoliščine in kreiramo prilagojeno strategijo oskrbe.
  • Holistične tehnike samoregulacije – verjamemo v to, da Vas opolnomočimo z orodji in tehnikami, ki podpirajo naravno sposobnost Vašega telesa, da vzdržuje zdravo raven krvnega tlaka.

Uravnavanje krvnega tlaka je vseživljenjska zaveza zdravju Vašega srca. Z našo podporo lahko naredite proaktivne korake za:

  • Papimi terapijo: inovativno zdravljenje, namenjeno zmanjševanju vnetij in bolečin z ionsko indukcijsko terapijo.
  • Jogo in pilates: vadbi lahko izboljšata prožnost, okrepita hrbtne mišice in povečata stabilnost jedra, kar je bistvenega pomena za zdravje hrbta.
  • Hiperbarično kisikovo komoro: zmanjša lokalno otekanje in vnetje z izboljšanjem cirkulacije. Zmanjša bolečino in/ali poveča toleranco za bolečino tako, da zmanjša s poškodbo povezano ishemijo, ki povzroči pomanjkanje kisika v tkivih.
NAROČI SE NA ZDRAVLJENJE

Pogosta vprašanja

Preverite odgovore na najpogostejša vprašanja s področja funkcionalne medicine.

Niste našli odgovora na Vaše vprašanje?
Vprašajte nas karkoli in odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.

    Zakaj bi se sploh odločil za Vibrium?

    Ker razumemo, da je vsak posameznik edinstven in zato za Vas oblikujemo terapevtski načrt, ki je popolnoma prilagojen Vašem zdravstvenem stanju. Posamezniku prilagojena obravnava vpliva na pristop k preventivi, postavljanju diagnoze in izbiri terapije. S takšnim pristopom pridobimo številne podatke, ki nam povedo več o karakteristikah Vašega zdravstvenega stanja. Zdravljenja teh se lotimo celostno in ne le simptomatsko.

    Kaj je funkcionalna medicina?

    Funkcionalna medicina temelji na najnovejših kliničnih raziskavah in si prizadeva za obnovo delovanja telesnih sistemov in povrnitev zdravja. Ključno orodje za doseganje teh ciljev so prehranski in življenjski pristopi, ob tem pa se upošteva tudi genetiko in okoljske dejavnike, ki imajo lahko pomemben vpliv na zdravstveno stanje.

    Kako se funkcionalna medicina razlikuje od konvencionalne medicine?

    Naše stranke pogosto sprašujejo: “V čem se razlikujete od konvencionalne medicine?” ali “Zakaj naj izberem zdravnika funkcionalne medicine namesto konvencionalnega zdravnika?” Kaj spregledajo konvencionalni zdravniki, zlasti ob dejstvu, da znanost in raziskave nenehno napredujejo na različnih področjih?

    Poglejmo primer: Če ste vpleteni v prometno nesrečo ali potrebujete operacijo možganov, ni primeren čas za obisk zdravnika funkcionalne medicine. V takih situacijah je jasno, da je konvencionalna medicina dosegla izjemne uspehe z revolucionarnimi odkritji, ki rešujejo življenja. Ko pa govorimo o kroničnih boleznih, konvencionalna medicina pogosto uporablja standardizirane metode in zdravila, ki lahko v nekaterih primerih prinašajo omejene rezultate in lahko povzročajo neželene učinke.

    Vas lahko obiščem tudi osebno?

    Vsekakor. Da pa bi se izognili čakanju, Vas prijazno prosimo, da se pred obiskom naročite. Za naročanje nas lahko pokličete na številko 041 972 777 ali nam pišete na info@vibrium.si. Veselimo se Vašega obiska!

    Kako opravljate diagnostiko?

    Nudimo Vam širok nabor terapevtskih pristopov, prilagojenih Vašim individualnim potrebam. Naša izkušena ekipa strokovnjakov uporablja napredne diagnostične tehnologije in terapevtske pristope ter se osredotoča na odkrivanje in obravnavanje osnovnih vzrokov Vaših zdravstvenih stanj. Pri nas ste lahko deležni diagnostičnega pregleda, bioresonančne diagnostike, analize mineralov in toksinov, analize črevesnega mikrobioma ali opravite potrebne laboratorijske preiskave v našem bližnjem partnerskem laboratoriju.

    Kdo je dr. Simona Korenčan?

    Dr. Simona Korenčan kot ustanoviteljica centra, je svoje dolgoletne izkušnje na področju uradne in komplementarne medicine pridobivala doma in v tujini ter jih implementirala v svoje vsakdanje delo.

    Kljub izobrazbi iz klasične medicine, je že od nekdaj zagovornica zdravega načina življenja ter naravnih in drugih alternativnih pristopov zdravljenja, ki so za razliko od uradne medicine bolj nežni in prijaznejši do telesa. Med specializacijo na pediatriji je začela raziskovati področje alternativnih načinov zdravljenja, pozitivna izkušnja z uporabo bioresonance in homeopatije po rojstvu njene hčerke pa jo je v celoti usmerila na področje komplementarne medicine. Pristop odstranjevanja vzrokov za nastalo bolezensko stanje ji je bil namreč mnogo bližje od lajšanja simptomov z zdravili. Vendar pa kot zdravnica uradne medicine še zdaleč ni nasprotnik zdravil in kot svojo glavno prednost izpostavlja prav povezovanje znanja iz obeh medicinskih praks – uradne in komplementarne medicine, ker ji prav ta način omogoča doseganje najboljših rezultatov pri zdravljenju.

    Katero terapijo priporočate?

    Izbira terapije je odvisna od Vašega zdravstvenega stanja. Pobrskajte med široko paleto predstavljenih zdravstvenih stanj, ki jih uspešno zdravimo ali pa se na nas obrnite z vprašanjem in predlagali Vam bomo najustreznejšo terapijo.

    Najnovejše objave

    Vrste terapij

    Vibrium, vrhunski center celostnega zdravljenja in funkcionalne medicine, ponuja širok spekter zdravstvenih storitev, vključno s 5 različnimi diagnostičnimi preiskavami in 11 različnimi terapijami, namenjenimi učinkovitemu obvladovanju številnih bolezenskih stanj.
    Niste prepričani, katero terapijo izbrati?
    Pišite nam, z veseljem Vam bomo pomagali izbrati najbolj ustrezno možnost.

    Bioresonanca

    Medicinska termografija

    Hiperbarična kisikova terapija

    Terapija celične regulacije

    Biofeedback terapija

    Terapija z dušikovim oksidom

    Pulzna papimi terapija

    Klinična hipnoterapija

    Nevronska stimulacija

    Ionska očiščevalna kopel

    Foto plazemska terapija

    Terapija z molekularnim vodikom

    Terapija z molekularnim vodikom