Kako PEMF terapija izboljšuje vaše splošno počutje?

Papimi naprave spadajo med najmočnejše naprave za ionsko indukcijsko terapijo (IIT) na svetu. Temeljijo na načelu ionske indukcije in sodijo v široko družino naprav s pulzirajočim elektromagnetnim poljem (PEMF).

Njihova visoka indukcijska moč magnetnih polj izhaja iz hitre frekvenčne modulacije in izjemne moči, kar omogoča globoko penetracijo v tkiva. Papimi naprava, patentirana po zaslugi profesorja DDr. Pappasa, je že več kot 30 let priznana kot ena najmočnejših naprav PEMF na svetu.

Kaj je PEMF terapija?

PEMF (Pulsed Electromagnetic Field) terapija uporablja pulzirajoča elektromagnetna polja za stimulacijo in zdravljenje celic. Gre za neinvazivno in varno metodo, ki izboljšuje delovanje celic, zmanjšuje bolečine, pospešuje zdravljenje tkiv in izboljšuje splošno zdravje.

PEMF naprave oddajajo pulzirajoča magnetna polja, ki prodrejo globoko v telo, kjer stimulirajo celice in izboljšujejo njihovo funkcionalnost.

Učinki PEMF terapije na telo

PEMF terapija se uporablja za zdravljenje različnih zdravstvenih težav, vključno z bolečinami v sklepih in mišicah, vnetji, poškodovanimi tkivi in celo depresijo.

Z redno uporabo lahko PEMF terapija izboljša mikrocirkulacijo, poveča pretok krvi, zmanjša vnetja in pospeši regeneracijo celic. Prav tako lahko izboljša spanec, poveča raven energije in izboljša splošno počutje. PEMF terapija vpliva tudi na mitohondrije in aktivira njihovo delovanje, kar je še posebej pomembno za starejše ljudi, saj se funkcionalnost mitohondrijev s starostjo zmanjšuje.

Študije kažejo, da 95 % zdravljenja s Papimi napravo vodi do izboljšanja simptomov, z znatnimi uspehi pri 74 % vseh zdravljenj.

Prednosti Papimi naprav

Leta 1992-1993 je bila Papimi naprava testirana v mednarodnem centru za raziskovanje bolečine v Los Angelesu. Rezultati so pokazali, da Papimi deluje do 1000-krat hitreje in učinkoviteje kot druge znane naprave za terapijo z magnetnim poljem.

S svojo močjo impulzov do 40kV in 10kA lahko Papimi doseže najgloblje plasti tkiva. Ta oblika terapije je neboleča, neinvazivna in se lahko izvaja medtem ko je pacient popolnoma oblečen.

Kako deluje Papimi terapija?

Zdrava celica potrebuje zadosten celični membranski potencial (približno -70mV do -90mV) za vzdrževanje regulativnih procesov. Ko napetost pade, lahko to povzroči bolečino, vnetje, edem ali ishemijo ter druge patologije. Ionsko indukcijsko polje stimulira oslabljene telesne celice in jih dvigne na njihov potencial zdrave napetosti, kar omogoča nadaljevanje regulativnih procesov in izmenjavo elementov v sledovih.

Papimi terapija aktivira regenerativne sposobnosti celic, kar je ključno za okrevanje in ohranjanje zdravja. S ponavljajočimi se in kratkimi impulzi, ki se prenašajo prek specializiranega aplikatorja brez neposrednega stika s telesom, terapija prodre v tkiva do 20 cm globoko, spodbuja poškodovane celice in zvišuje potencial celične membrane na fiziološko raven 70-90 mV, kar revitalizira poškodovane celice.

Uporaba Papimi terapije v medicini

Papimi naprava spodbuja samoregulacijo celic z zviševanjem celičnega membranskega potenciala. To omogoča optimalno funkcionalnost celic in njihovo oskrbo z energijo. Zdrava napetost celične membrane omogoča ionsko izmenjavo skozi membranske proteine in podpira biokemične kaskade, ki so odgovorne za celotno funkcionalnost celice.

Papimi terapija je primerna za uporabo v fizikalni in rehabilitacijski medicini, športni medicini, integrativni medicini ter veterinarski medicini. Uporablja se lahko za zdravljenje različnih zdravstvenih stanj, vključno z bolečino v hrbtu, križu in drugih predelih mišično-skeletnega sistema, športnimi poškodbami, zlomi kosti, artritisom in artrozo, težavami s prebavili, glavoboli in migrenami, okužbami sečil, bolečimi menstruacijami, tendinopatijo rotatorne manšete, patelofemoralnim sindromom bolečine, Ahilovo tendinopatijo, geriatrično depresijo in benigno hiperplazijo prostate.

Pulzna Papimi terapija ni primerna za paciente z vstavljeni stenti, srčnimi spodbujevalniki, slušnimi aparati in inzulinskimi črpalkami. Osebe z implantati, ki so označeni kot varni za MR (‘MR safe’), jo lahko uporabljajo.

Postopek terapije

Papimi terapija je neboleče in neinvazivno zdravljenje, ki vključuje ležanje na specializirani terapevtski mizi, medtem ko terapevt postavlja aplikator na telo glede na individualni načrt terapij. Trajanje terapije je odvisno od stanja in potreb posameznika, običajno pa traja od 20-30 minut. Priporočena pogostost terapij se giblje od 6-10 obiskov 2-krat do 3-krat na teden. Med terapijo lahko občutite vibracije in neboleče zbadanje, kar se po končani uporabi naprave konča. Med in po terapiji se priporoča zadostno pitje tekočine. Po terapiji je, tako kot pri večini neznanih terapij za telo, pred izboljšanjem možno občutiti rahlo poslabšanje simptomov, kar v dnevu, dveh, izzveni.

Pulzna Papimi terapija je izjemno učinkovita metoda za izboljšanje splošnega zdravja in dobrobiti, zlasti za tiste, ki iščejo nebolečo, neinvazivno in integrativno terapevtsko rešitev.

Za več informacij o PEMF terapiji in drugih naprednih metodah nas kontaktirajte v Vibrium centru funkcionalne medicine na telefon +386 41 972 777 ali nam pišite na info@vibrium.si
. Naša strokovna ekipa vam bo z veseljem svetovala in odgovorila na vsa vaša vprašanja.

+ posts

Dr. Simona Korenčan kot ustanoviteljica centra, je svoje dolgoletne izkušnje na področju uradne in komplementarne medicine pridobivala doma in v tujini ter jih implementirala v svoje vsakdanje delo. Kot svojo glavno prednost izpostavlja prav povezovanje znanja iz obeh medicinskih praks – uradne in komplementarne medicine, ker ji prav ta način omogoča doseganje najboljših rezultatov pri zdravljenju.